Informatie

U bent patiënt en wilt graag weten waar u aan toe bent. Wat doet een tandtechnisch laboratorium precies om uw tandarts bij te staan en welke mogelijkheden zijn er? Wij begrijpen uw vragen en geven u graag meer informatie.

Producten
Tandtechnisch laboratorium maakt verschillende tandheelkundige werkstukken. U kunt denken aan een gebitsprothese, een facing, een brug of een kroon. Daarbij verwerken we in eigen beheer de verschillende materialen zoals onder andere zirkonium waarmee we bijvoorbeeld een kroon kunnen maken. Quintadent levert maatwerk van begin tot het eind, waarbij we ook veel gebruik maken van onze freesmachines en 3D printers. Met onze ambachtelijke werkwijze en onze hightech apparatuur, zijn wij de onmisbare schakel tussen u en uw tandarts.
Voordelen.

Werkwijze
Wij werken hoofdzakelijk in opdracht van een tandarts of tandprotheticus. Om bijvoorbeeld een kunstgebit of kroon te maken, beschikken wij over de kennis en de juiste apparatuur om dat te kunnen realiseren. Dat doen wij uiteraard met de grootste zorg en precisie. Het is belangrijk dat u weer een stralende lach krijgt.
Tijdens de behandeling maakt uw behandelaar een afdruk of mondscan die door ons wordt bewerkt, waarna wij een voorziening maken. In enkele gevallen komt u als patient naar ons lab om een deelbehandeling of kleurbepaling te laten doen. Soms enkel voor een advies of second opinion. Als de voorziening gereed is, wordt deze vrijwel altijd weer door uw eigen behandelaar definitief geplaatst.

Voordelen
Als tandtechnisch laboratorium werken we nauw samen met uw eigen tandarts. Het resultaat is dat u uiteindelijk weer een prachtig en natuurlijk uitziend gebit heeft.

Door onze eigen dagelijkse koeriersdienst, kunnen we snel reageren als er iets gebeuren moet. Doorgaans zijn reparaties die voor 11 uur bij ons binnen zijn dezelfde dag nog klaar! Daarbij zijn onze producten perfect op elkaar afgestemd in prijs-kwaliteit verhouding. Voor elk budget hebben wij een passende oplossing.